Γιώργος Κατσούλης: «Καλή η φετινή χρονιά για τη σταφίδα στη Μεσσηνία» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Γιώργος Κατσούλης: «Καλή η φετινή χρονιά για τη σταφίδα στη Μεσσηνία»

Γιώργος Κατσούλης: «Καλή η φετινή χρονιά για τη σταφίδα στη Μεσσηνία»

Share This

 


Ο λεγόμενος “μαύρος χρύσος” γνωστός από την αρχαιότητα, η μαύρη κορινθιακή σταφίδα ένα από τα εμβληματικά προϊόντα της Πελοποννήσου, γνωστή στη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό.

“Αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνεται ο τρύγος, ενώ τα προηγούμενα χρόνια αυτήν την περίοδο ξεκινούσαμε. Σε αυτό βοήθησαν οι νέες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Πράγματι, η τιμή της σταφίδας δείχνει να ανεβαίνει και αναμένεται να είναι μια καλή χρονιά για τους σταφιδοπαραγωγούς” δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Περίμετρος” ο Γιώργος ΚατσούληςΠρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ).

Παρά τις δηλωμένες ποσοστιαίες και ποιοτικές απώλειες και τις ζημιές στην παραγωγή, όπως τόνισε ο ίδιος, η χρονιά αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο για τους παραγωγούς σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πλήρως εξαγώγιμο προϊόν, μια υπερτροφή που αποκτά συνεχώς νέους φίλους και συμβάλλει στην τοπική γευσιγνωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages