Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών στην Καλαμάτα με στόχο να αναβαθμιστεί - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών στην Καλαμάτα με στόχο να αναβαθμιστεί

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών στην Καλαμάτα με στόχο να αναβαθμιστεί

Share This


 Επιτυχημένη και η 3η χορευτική συνάντηση 17 συλλόγων και σχεδόν 500 χορευτών – Σχεδιάζεται αναβάθμιση του Ανταμώματος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2024 στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, το 3ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή συνολικά 17 χορευτικών συλλόγων της Μεσσηνίας. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά, που ο Δήμος Καλαμάτας τιμά τους συλλόγους παραδοσιακών χορών της Μεσσηνίας, σε μια χορευτική συνάντηση σχεδόν 500 χορευτών, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, με τον κόσμο να απολαμβάνει χορούς από όλη την Ελλάδα. Και σήμερα παρακολουθήσαμε εξαιρετικές χορευτικές ομάδες Συλλόγων που για πολλά χρόνια δραστηριοποιούνται στον χώρο της εκμάθησης και διάδοσης των Ελληνικών χορών και ο κόσμος, όπως και το Σάββατο, γέμισε το αμθιθεατρικό χώρο του Πατινάζ και χειροκρότησε θερμά τους συμμετέχοντες, οι οποίοι και αυτοί απόλαυσαν τις υπέροχες παραδοσιακές κινήσεις και τη ζωντάνια των χορών, φορώντας εντυπωσιακές ενδυμασίες από περιοχές της χώρας μας.

Οι παραδοσιακοί χοροί είναι μια εξαιρετική έκφραση πολιτισμού και ιστορίας. Κάθε περιοχή έχει τους δικούς της χαρακτηριστικούς χορούς που συνδέονται με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της. Ανεξαρτήτως της περιοχής ή του χορού, όλοι αυτοί οι παραδοσιακοί χοροί συμβάλλουν στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και ενώνουν τις κοινότητες μέσω της τέχνης και της παράδοσης. Το αντάμωμα λειτουργεί ως μέσο διατήρησης των παραδοσιακών χορών και των σχετικών εθίμων. Είναι μια ευκαιρία να διδάξουν οι παλαιότεροι τις νέες γενιές και να μεταδώσουν τη γνώση της παράδοσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages