Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Ε.ΣΥ.Ν. Μεσσηνίας «Χαριστική βολή η υποβάθμισή του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε άγονο Β από άγονο Α » - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Ε.ΣΥ.Ν. Μεσσηνίας «Χαριστική βολή η υποβάθμισή του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε άγονο Β από άγονο Α »

Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Ε.ΣΥ.Ν. Μεσσηνίας «Χαριστική βολή η υποβάθμισή του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε άγονο Β από άγονο Α »

Share This


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτελεί  << χαριστική βολή >> στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η υποβάθμισή του με υπουργική απόφαση σε άγονο Β από άγονο Α περιορίζοντας σημαντικά τα κίνητρα ( οικονομικά,  εξέλιξης και μοριοδότησης ) που υπήρχαν για την προσέλκυση γιατρών .

   Η λειτουργία του  είναι κομβική και άρρηκτα συνδεδεμένη με μια περιοχή ταχέως αναπτυσσόμενη και από τις ελάχιστες που κατέγραψαν αύξηση πληθυσμού κατά την τελευταία απογραφή.
Να επισημάνουμε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας καλύπτει μια μεγάλη πληθυσμιακά περιοχή και έχει ιδιαίτερα υψηλό φόρτο εργασίας αφού σύμφωνα με τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας κατατάσσεται πρώτο σε προσέλευση ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εντός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) και τρίτο πανελλαδικώς. Από την άλλη μεριά είναι μονίμως υποστελεχωμένο με ποσοστό κενών θέσεων που φτάνει έως 50% σε συγκεκριμένες κλινικές. Αυτό μας ωθεί σε μια συνεχή και  έντονη εργασιακή εξουθένωση. Παράλληλα να υπενθυμίσουμε ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το 50% όλων των προκηρύξεων γιατρών του ΕΣΥ αποβαίνουν άγονες και σε κρίσιμες ειδικότητες ( πχ παθολογία, ογκολογία) το ποσοστό αυτό φτάνει στο 100%.
Συνεπώς καθίσταται επιτακτική η ανάγκη το Υπουργείο Υγείας να αναθεωρήσει πάραυτα την απόφαση υποβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

  Οι ιατροί του Νοσοκομείου εκλαμβάνουμε την απόφαση αυτή ως άμεση προσβολή απέναντί μας .  Αντιλαμβανόμαστε ότι η υποβάθμιση αυτή μας στερεί κάθε ελπίδα καλυτέρευσης της εργασιακής ζωής μας καθώς όλο και λιγότεροι συνάδελφοι θα κατευθύνονται πλέον προς το Νοσοκομείο μας.

Καλούμε τον υπουργό Υγείας να επαναφέρει το Νοσοκομείο Καλαμάτας στην κατηγορία αγόνου Α΄

Καλούμε τους πολίτες και τα πολιτικά πρόσωπα του Νομού να σταθούν δίπλα μας στις   κινητοποιήσεις  που θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages