Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά σε σχολεία της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά σε σχολεία της Καλαμάτας

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά σε σχολεία της Καλαμάτας

Share This


 Τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τέλεσε σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στο Γυμνάσιο Παραλίας, στο Πειραματικό Γυμνάσιο, καθώς και στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Μπουγά», στην πόλη της Καλαμάτας.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ευχήθηκε ευλογημένη, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά με υγεία. Παράλληλα, προέτρεψε τους μαθητές να θέσουν στόχους οι οποίοι θα τους οδηγήσουν στην κατάκτηση της γνώσης, αλλά και στην απόκτηση γενικότερης παιδείας, βάζοντας τα θεμέλια μιας καλύτερης κοι­νω­νίας, μέλη της οποίας θα είναι αύριο και οι ίδιοι, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συμμετείχε σε Αγιασμούς σε σχολεία της Καλαμάτας και συγκεκριμένα, βρέθηκε στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, στο Πειραματικό Γυμνάσιο και στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, όπου απηύθυνε θερμές ευχές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η υποστήριξη των μαθητών και ανέφερε πως «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι δίπλα σε κάθε παιδί, ώστε να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να διαπρέψει».

Επίσης, στο Πειραματικό Γυμνάσιο, ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας για τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων, δίνοντας έμφαση στη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των νέων στη λήψη αποφάσεων: «Θέλουμε να ακούσουμε τη φωνή των νέων, τις ιδέες τους και να τους δώσουμε τον χώρο να διαμορφώσουν το μέλλον τους», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε στη συνεχή υποστήριξη της Περιφέρειας στη μεταφορά των μαθητών: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φροντίζει να εξασφαλίζει ότι κάθε μαθητής, ανεξαρτήτως τοποθεσίας, μπορεί να φτάσει στο σχολείο του με ασφάλεια».

Τέλος, υπογράμμισε πως το νέο ΕΣΠΑ προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων σε όλη την Περιφέρεια, διασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες μάθησης για τους μαθητές.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από χωρικούς και θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά, γεμάτη γνώσεις, εμπειρίες και νέες επιτυχίες.

ΜΗΝΥΜA ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟY ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΑΝ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε:

«Εύχομαι σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, το νέο σχολικό έτος 2024-2025 να είναι δημιουργικό, παραγωγικό, γεμάτο υγεία και αισιοδοξία, οικογενειακή και προσωπική προκοπή, γνώσεις και επιτυχίες! Ως Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο να παρέχουμε ένα ασφαλές, υγιές και φιλικό σχολικό περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages