Επίθεση λύκων σε κοπάδι αιγών στον Ταΰγετο: Περισσότερα από 30 νεκρά ζώα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επίθεση λύκων σε κοπάδι αιγών στον Ταΰγετο: Περισσότερα από 30 νεκρά ζώα

Επίθεση λύκων σε κοπάδι αιγών στον Ταΰγετο: Περισσότερα από 30 νεκρά ζώα

Share This




 Επίθεση λύκων σε κοπάδι αιγών σε περιοχή του Ταϋγέτου, στην κοινότητα Αλαγονίας, σημειώθηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με ενημέρωση κτηνοτρόφων της περιοχής.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

«Οι τελευταίοι φύλακες των βουνών της χώρας, οι κτηνοτρόφοι φαίνεται ότι στο εξής είναι το έλεος των λύκων και των τσακαλιών. Όπως διαπιστώθηκε την Παρασκευή (18/10) αγέλη λύκων επιτέθηκε και κυριολεκτικά κατακρεούργησε κοπάδι αιγών σε κορυφή του μεσσηνιακού Ταϋγέτου που εμπίπτει στην κοινότητα Αλαγονίας. Ο αριθμός των διαπιστωμένων νεκρών ζώων υπερβαίνει τα τριάντα.

Εγείρεται πλέον το ερώτημα πως θα προστατευτούν οι λιγοστοί πλέον κτηνοτρόφοι του Ταϋγέτου τόσο από λύκους όσο και από τσακάλια. Από την μία ο κίνδυνος των πυρκαγιών που στο παρελθόν έχει στοιχίσει στο είδος των ελληνικών αιγών και τώρα η προφανής εμφάνιση των λύκων και τσακαλιών επιτάσσουν άμεσα μέτρα σήμερα και όχι “αύριο”. Δεν είναι, πλέον μόνο η φύση που δέχεται πλήγμα αλλά και ο κτηνοτροφικός πληθυσμός όλης της χώρας, που αν δεν προστατευτεί στο έργο του η ερημοποίηση των χωριών μας θα επιδεινωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages