Στη δημοσιότητα ο νέος κανονισμός λειτουργίας των αθλητικών χώρων του δήμου Καλαμάτας: Με κάρτα μέλους η είσοδος στις εγκαταστάσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στη δημοσιότητα ο νέος κανονισμός λειτουργίας των αθλητικών χώρων του δήμου Καλαμάτας: Με κάρτα μέλους η είσοδος στις εγκαταστάσεις

Στη δημοσιότητα ο νέος κανονισμός λειτουργίας των αθλητικών χώρων του δήμου Καλαμάτας: Με κάρτα μέλους η είσοδος στις εγκαταστάσεις

Share This


 Στη Δημοτική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα (30/9) θα συζητηθεί το ζήτημα του νέου Ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας και Χρήσης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμάτας.

Ο κανονισμός, όπως σημειώνεται στη σχετική εισήγηση, καθορίζει το γενικό πλαίσιο διαχείρισης και λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμάτας.

Κάρτα μέλους

Απαραίτητο στοιχείο για την είσοδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις, είτε των αθλητικών συλλόγων, είτε μεμονωμένων ατόμων, είτε ατόμων που μετέχουν σε προγράμματα μαζικής άθλησης και προπονούνται σε κάθε δημοτικό χώρο άθλησης, είναι η κάρτα μέλους.

Η κάρτα μέλους είναι περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Καλαμάτας και φέρει τα εξής χαρακτηριστικά:

    • Επωνυμία αθλητικού σωματείου
    • Ονοματεπώνυμο αθλητή
    • Άθλημα
    • Αθλητική περίοδος: Για κάθε αθλητική περίοδο εκδίδεται νέα
      αθλητική ταυτότητα είτε ανανεώνεται η ισχύουσα εφ’ όσον
      τηρούνται οι προϋποθέσεις.
    • Αριθμός μητρώου μέλους.

    Για την έκδοση της κάρτας μέλους απαιτούνται :

      • Αίτηση του ενδιαφερομένου
      • Ιατρική βεβαίωση υγείας από καρδιολόγο, παθολόγο και
        δερματολόγο (όταν πρόκειται για το Κολυμβητήριο). Οι παραπάνω
        ιατρικές βεβαιώσεις δύναται να αντικατασταθούν από μία (1)
        βεβαίωση Ιατρού γενικής ιατρικής, στην οποία θα βεβαιώνεται ότι ο
        ενδιαφερόμενος είναι καρδιολογικά, παθολογικά και δερματολογικά
        υγιής.
      • Μια φωτογραφία ταυτότητας

      Αντίτιμο χρήσης

      Σχετικά με το αντίτιμο χρήσης των αθλητικών χώρων του δήμου Καλαμάτας σημειώνεται στον νέο Κανονισμό:

      Προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δαπάνες συντήρησης, φθορών και βελτίωσης των υποδομών των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων δύναται να καθορίζεται αντίτιμο χρήσης. Η οικονομική αυτή συμβολή ή το αντίτιμο χρήσης, όπου απαιτείται ή συμφωνείται, θα διαμορφώνεται ανάλογα με την εγκατάσταση, το είδος της δραστηριότητας και τη διάρκεια κατά την οποία θα γίνεται η χρήση του χώρου.

      Το αντίτιμο χρήσης ή οικονομική συμβολή, καθορίζεται με κανονιστική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής. Από την κοστολόγηση των λειτουργικών δαπανών των αθλητικών χώρων (φύλαξη, καθαρισμός, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, υλικά συντήρησης, υπηρεσίες συντηρήσεις εξοπλισμού & εγκαταστάσεων, απρόβλεπτα, ασφάλιση, κ.λπ.), θα προκύπτει για κάθε αθλητική περίοδο το κόστος χρήσης της κάθε αθλητικής εγκατάστασης. Βάσει αυτού, θα καθορίζεται η οικονομική συμβολή ή το αντίτιμο χρήσης των χρηστών (σύλλογοι/σωματεία).

      Το αναλογούν αντίτιμο θα καταβάλλεται από όλους τους χρήστες κάθε εγκατάστασης αναλογικά και σύμφωνα με το συμφωνητικό παραχώρησης, έως 11 μήνες το ανώτερο σε κάθε αγωνιστική περίοδο.

      Δίνεται η δυνατότητα στον Δήμαρχο ή στον/στην αρμόδιο/αρμόδια Αντιδήμαρχο να εισηγηθεί με ειδική αιτιολόγηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο, περιπτώσεις που κατ’ εξαίρεση – και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα – δύναται να παραχωρούνται αθλητικοί χώροι, χωρίς την καταβολή τιμήματος.

      Η αθέτηση των οικονομικών όρων των συμφωνητικών που υπογράφουν οι φορείς ή τα πρόσωπα με το Δήμο Καλαμάτας, συνεπάγεται αυτόματα τη διακοπή της διάθεσης των χώρων για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον του επόμενου έτους από το έτος αναφοράς, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

      Αναλυτικά, τα τέλη χρήσης ανά δημοτικό αθλητικό χώρο, όπως αποτυπώνονται στον νέο Κανονισμό:

      Πηγή φωτογραφίας: Νίκος Τσιακαλάκης

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Post Bottom Ad

      Responsive Ads Here

      Pages