Δήμος Καλαμάτας: Πρώτο βήμα για την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών – «Ναι» κατά πλειοψηφία από τη Δημοτική Επιτροπή - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δήμος Καλαμάτας: Πρώτο βήμα για την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών – «Ναι» κατά πλειοψηφία από τη Δημοτική Επιτροπή

Δήμος Καλαμάτας: Πρώτο βήμα για την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών – «Ναι» κατά πλειοψηφία από τη Δημοτική Επιτροπή

Share This


 Το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται, προκειμένου η αύξηση δημοτικών τελών στον δήμο Καλαμάτας να πάρει «σάρκα και οστά» έγινε τη Δευτέρα, καθώς η εισήγηση «πέρασε», κατά πλειοψηφία, από τη Δημοτική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση των δημοτικών τελών κρίθηκε αναγκαία, δεδομένου ότι, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών του δήμου Καλαμάτας, η υπηρεσία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά το έτος 2025 θα έχει αρνητική απόκλιση Εσόδων – Εξόδων ποσού 2.292.730,79 ευρώ από την αύξηση του κόστους της διαχείρισης απορριμμάτων μέσω του ΦΟΔΣΑ και της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων.

Αντιπαράθεση

Όπως είναι φυσικό η συζήτηση του θέματος στη Δημοτική Επιτροπή ήταν έντονη, δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης και Σπύρος Χανδρινός, εκτός από το ότι καταψήφισαν την εισήγηση, έθεσαν και μια σειρά από ζητήματα.

Ο Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, μίλησε για «υπέρμετρη αύξηση» των δημοτικών τελών, ενώ κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι «δεν έχει κάνει τίποτα για τη μείωση των δαπανών». Από την πλευρά του Σπύρος Χανδρινός, Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, εστίασε την κριτική του στις αυξήσεις που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις, κάνοντας λόγο για «μέτρα κατά των επαγγελματιών».

Στα ζητήματα που έθεσαν τα μέλη της μειοψηφίας απάντησαν η αρμόδια αντιδήμαρχος, Πιπίνα Κουμάντου, αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής και δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βασιλόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Τζαμουρανη ανέφερε ότι αν ήταν στη θέση του θα έπραττε ομοίως, θα καταψήφιζε δηλαδή την αύξηση των δημοτικών τελών.

«Κανένας δεν χαίρεται όταν είναι αναγκασμένος να αυξήσει τα δημοτικά τέλη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Δημοτικό Συμβούλιο

Το δεύτερο και αποφασιστικό βήμα για την αύξηση των δημοτικών τελών αναμένεται την Τετάρτη, οπότε και θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση επί του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages